2011. május 3., kedd

Első edzések

Izgatottan vártam, milyen lesz a résztvevők első edzése.

Az első edzés mindig teli van várakozással, elvárásokkal és megfelelni vágyással. Kíváncsi voltam, milyen szinten vannak a többiek, vajon az új terhelést bírják-e és nem szabok-e elsőre túl sokat nekik. Igazából Ismerkedtünk az új teremmel.

A túlsúly szimulátorom (10 kg-os súlymellény) jól működött, éreztem, hogy össze kell szednem magam. Végre nekem is lógott a nyelvem, és össze kellett szednem magam, hogy továbbra is edzőnek tűnjek, ne kifulladt mezei pocoknak :).

Erő edzéseket végzünk, melyet hétfőn a 360 gymben kezdtünk, majd kedden a fotózás után Kettlebellel folytattuk , ma meg újfent a 360 gymben voltunk. Szépen lassan kezdtük, kicsit közös nevezőre akarom juttatni a csoportot erő tekintetében. Természetesen van progressziós terv, mely alapján mindenki ki tudja választani melyik szinten tudja kezdeni az adott gyakorlatot.

Egyelőre mindenki jól bírja, lelkesen, bár az elején nehezen indultak be, itt fáj, ott fáj, de hősiesen dolgoznak a fiúk (és a lány :) ). Edzés naplót is írnak, több kevesebb lelkesedéssel, de majd teszek róla, hogy lelkesek maradjanak.

Hétfőn az Almások , megismerkedtek az smr henger lehetőségeivel, az olimpiai rudas deadlift rejtelmeivel, a bench press (fekvenyomás) titkaival, invertált evezéssel, medicin labda és a mobilitás stabilitás blokkok szépségeivel.

Kettlebellen továbbra is az erő blokkot folytattuk, mit már az Alma előtt is elkezdtünk , főleg törzserőre koncentrálva. Volt swing, plank majd clean &press . Ismerkedtek a macebellel miközben játékosan csináltak olyan 100 török felülést ( TGU kezdés ).

Táplálkozás egyelőre senkinek se okoz gondot, mindenki lelkesen majszolja a zöldségeket, húsokat, halakat és ömleszti magába a vizet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése