2011. április 18., hétfő

Első lépések

Üdvözlök mindenkit az A-L-Ma program első állomásán!

Mi is a célja ennek a programnak? Célom, hogy felismerjük, hogy képesek vagyunk változni.

Nem csak fizikailag változhatunk, hanem a táplálkozásunkat, életmódunkat és ezek által végül a világszemléletünket is újra szabhatjuk.

Eredetileg egyedül akartam végigvinni az elkövetkezendő 2 hónap programját, de aztán arra gondoltam, hogy talán több emberrel, különböző motivációkkal és különböző felkészültségi állapottal nagyobb benyomást lehet tenni. A fő cél, hogy az 5 résztvevő felfedezze a mozgásban és a helyes táplálkozásban rejlő lehetőségeket és közelebb kerüljenek álmaikhoz. Nem garantálom, hogy csodálatos átváltozás fog történni (bár nem kizárt :) ), sokkal inkább a lényeg, hogy megtanuljon szépen lassan a céljai felé haladni.

Milyen eredményeket is várhatunk el? Ez célszemélytől függ, ám többek közt az első hónapban erőnövelő gyakorlatokat végeznénk, melyek a kellő izomtónust és izomtömeget hivatottak elérni, majd a második hónapban inkább metabolikus edzéstervet követnénk, hogy a testzsírszázalék csökkenjen, azaz az előző hónapban felépített izmok jobban kitűnjenek. Ez a nőknél a problémás területekről való felesleg eltüntetését jelentheti, míg férfiaknál az izmok hangsúlyosabbá tételét.

Az általános állóképesség növekedése mindkét hónapban cél, akár az oxigénfelvétel terén akár az erőkifejtés terén.

Nos ennyi bevezető után nézzük, mit is tartalmaz a terv.

A program május - júniusban lesz.

Heti 5 edzés lesz benne, ideálisan 2 Kettlebell, 2 funkcionális edzés (helye az új 360 gymben lesz :) ) és egy alternatív edzés (ez sok minden lehet és fenntartom a meglepetés jogát :) , ám alapvetően futás, úszás, túrázás, és egyéb hagyományos, ám felfrissítő edzések).

Továbbá lesz táplálkozási tanácsadás, melyet egy szakképzett dietetikus segítségével állítok össze, odafigyelvén a különböző igényekre, ám egy általános és mégis tartható étrendet alakítanánk ki, melyet szigorúan tartani kell.

Ebbe beletartozik a táplálékkiegészítők és vitaminok alkalmazása, illetve a kerülendő ételek listája is.

Szeretném, ha a résztvevők edzésnaplót írnának, melyet itt a blogon szeretnék dokumentálni, továbbá egy fényképész bevonásával a 0. naptól rögzíteni fejlődésüket.

A részvételhez 3 (+1) dolog kell : Idő, pénz, akarat. Ezt szeretném kifejteni bővebben.

Idő: Olyan embereket keresek, akinek van ideje. Lehet hogy előfordul majd, hogy az edzés kora délután lesz. Esetleg este. Továbbá a heti 5 edzés sok időáldozatot követel... Aki jelentkezik, annak az életét két hónapig eme terv köré kell építenie.

Pénz: Nem lehet kihagyni sajnos a felsorolásból. Itt is áldozatot kell hozni.

Táplálékiegészítő, vitaminok, omega3 tabletta stb.

Terembérlet, uszodabérlet. Konzultációs árak. Ez mind pénz.

Igyekszem belátható keretek között tartani, de ezt is figyelembe kell venni.

Akarat: Elszántság, tettrekészség, változni akarás. Ha valaki elkezdi, vigye végig a két hónapot. Ne vegye el mástól a lehetőséget, aki viszont pontosan követné a két hónapot.

Ne unja meg 3 hét múlva mert nem ehet csokit, ne csalja el, mert a reggeli bundáskenyér illata annyira jó. Ne igyon boroskólát, mert hétévégn a buliban midenki azt iszik. Szükség lesz önmegtartóztatásra. Ha valaki nem érez magában még elég erőt, csak érdekesnek találja, annak most nem ez az alkalom.

Tehát ha valaki változtatni/változni akar, akkor várom jelentkezését a acsferencmihaly@gmail.com -ra. A +1 feltétel, hogy szeretném ha egy motivációs levelet is csatolna hozzá, hogy miért érzi fontosnak a részvételt ebben a programban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése